Kosthold

Vi har varm-matservering i barnehagen. Dette betales av foreldrene. Foreldrerepresentantene er med i prosessen og det er foreldregruppen som avgjør tilbudet og pris i forhold til dette. Pr dagsdato består kosten av: Lunsj 4 dager i uken med varm mat levert fra Bogstad Catering og 1 dag i uken med mat laget på tur/i grillhytten.(turmat) Alle barna får i tillegg frukt og melk hver dag.

Dette koster pt kr 450 i mnd 11 mnd i året. Eventuell mat utover dette (frokost og 3 mat) har barna med selv.

Barn er sosiale, og liker å spise sammen. Når vi har ny mat i barnehagen, er barna flinke til å smake, de ser hva andre spiser og prøver nye ting – og liker etter hvert mange nye matsorter. Et varmt måltid midt på dagen, gir energi til videre lek men også en fellesfølelse ved at alle spiser det samme. Bogstad Catering leverer annen hver dag med fisk og kjøtt. Turmaten tilberedes ofte ute, og er derfor litt enklere som gryterett, fiskepinner i lompe, pølser i lompe, fiskekaker i brød og fyldige supper.

TURMAT:

Vi har en del faste retter vi spiser på tur. Det er litt etter sesongen i forhold til været og i forhold til bålforholdene.

¤ Pølse og lompe eller pølse i pinnebrød

¤ Fiskepinner i lompe

¤ Fiskekaker i brød

¤ Kjøttkaker i brød